میم - طاها

یادداشت ها و نوشته جات - محمدحسین آزادی

میم - طاها

یادداشت ها و نوشته جات - محمدحسین آزادی

نامی از خویش در جهان بگذار
زندگانی برای مردن نیست

بایگانی

رئیس و معاونان دانشگاه صداوسیما به همراه جمعی از اعضای ادوار تشکل جامعه رسانه اسلامی‌پنجشنبه 17 بهمن ماه به دیدار حضرت آیت الله مصباح یزدی رفتند. در ابتدای این دیدار دکتر شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما گزارشی از روند فعالیت های دانشگاه و برنامه های فرهنگی تربیتی آن ارائه داد و از حضرت آیت الله مصباح یزدی درخواست نمود ضمن دعای خیر برای مجموعه ی دانشگاه صداوسیما،مدیران و مسئولان دانشگاه را از رهنمودهای خود بهره مند نمایند. در ادامه محمدحسین آزادی عضو هیئت مؤسس و هیئت نظارت تشکل جامعه رسانه اسلامی‌به نمایندگی از اعضای این تشکل نکاتی را در خصوص نقش و جایگاه دانشگاه صداوسیما و اقدامات این تشکل برای تربیت نیروهای تراز رسانه مطلوب ارائه داد. (متن کامل در ادامه مطلب)

رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) در ابتدای جلسه از حضور اعضای دانشگاه صداوسیما ابراز خرسندی کردند و فرمودند صادقانه عرض می‌کنم خیلی خوشبختم از این توفیقی که نصیب بنده شد تا حضوراً خدمت شما برادران و خواهران ارجمند برسم.
ایشان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران را یک پدیده عظیم تاریخی اجتماعی دانست که خوش بین ترین افراد هم نمی توانست تحققش را پیش بینی کند. ایشان با اشاره به تحولات عظیم فرهنگی در طول چهل سال گذشته فرمودند با وجود چنین تحولات بی سابقه ای، به سبب زمان بر بودن تحولات فرهنگی در بُعد اجتماعی، هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. آیت الله مصباح «عامل عقلانی» را مشخصه «رفتار انسانی» دانستند و افزودند نیازهایی مثل خوراک، پوشاک، امنیت و ... نیازهای مشترک انسان و حیوان اند و آنچه این دو را تمایز می دهد «عامل عقلانی» یعنی فهمیدن چرایی و چیستی اهداف و تلاش برای تحقق آن‌ها است. ایشان با اشاره به مفاهیم «جهان بینی» و «ایدئولوژی»، جهان بینی را همان شناخت انسان از عالم، انسان و جایگاهش در هستی دانست که در صورت ارتباط با ارزش ها، خواست ها و انگیزش ها مفهوم ایدئولوژی را پدید می آورد.

این اندیشمند بزرگ جهان اسلام، جهان بینی صحیح را همان جهان بینی الهی دانستند که از خداوند متعال ناشی شده و به وسیله فرستادگانش به دیگران شناسانده می شود. رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را مبدأ یک تحول عظیم در جهان بینی و ایدئولوژی انسان‌ها دانست و افزود تا پیش از انقلاب شناخت ها سطحی و کودکانه بود و تاحدی پیش رفت که سیاسیون بزرگ آن زمان بی هویتی را ترویج می‌کردند و معتقد بودند باید از فرق سر تا نوک پا فرنگی شویم. ایشان، این بی هویتی و غرب گرایی را، پس از یک دوره شکوه و مجد و عظمت اسلام توصیف کردند و افزودند یک شخص ساده ای که نه ایل و قبیله ای داشت نه ثروتی داشت نه مکنتی داشت نه ریاست حزبی داشت نه پیروان آنچنانی داشت آمد و در مقابل بزرگ ترین قدرت عالم ایستاد و گفت غلط کردید در دهان شما می زنیم و بعد این کار را اثبات کرد. علامه مصباح یزدی گفت این جمله حضرت امام تنها یک بدگویی زبانی نبود بلکه او نشانه ای از یک قدرت روحی و اعتماد به شخصیت خودش و هویت ملتش داشت و بعداً آن را ثابت کرد. ایشان با توصیه به داشتن صبر، همت و جدیّت در مسیر فعالیت های فرهنگی، تغییر و جایگزینی نظام های فرهنگی را ماهیتاً زمان بر توصیف کردند.

حضرت آیت الله مصباح یزدی با اشاره به ماجرای «بلعم باعورا» در قرآن کریم فرمودند خاصیت طبیعت انسانی این است که در درون خودش تحولات مثبت و منفی پدید می آید و باید مراقب انحراف و سقوط در زندگی فردی و اجتماعی باشیم. ایشان با توجه دادن حاضران به مسئولیت های اجتماعی در کنار مسئولیت های فردی تأکید داشتند که ما فقط به زندگی شخصی و خواست های فردی مان اکتفا نکنیم. انسان زندگی اش و پیشرفتش توأم با مسئولیت است و نه فقط نسبت به خود و خانواده اش بلکه نسبت به کل انسان‌ها مسئولیت دارد.

علامه مصباح یزدی فرمودند ما برای انجام مسئولیت انسانی باید دلسوز دیگران باشیم و خدمت بزرگ تر از تأمین زندگی مادی، خدمت برای رشد عقلانی و تقویت هویت انسانی است. ایشان این خدمت را در صدر اسلام محدود به مشافهه و گفتگوی پیامبر گرامی اسلام با سایرین در ایام حج دانستند و افزودند امروز با گسترش ابزارها، هر کسی در هر گوشه دنیا می تواند با آن طرف دنیا ارتباط بگیرد و مباحثه و گفتگو داشته باشد لذا وظیفه ما به همین نسبت گسترش یافته و صدها برابر سنگین تر شده است. این فیلسوف و اندیشمند بزرگ جهان اسلام با اشاره به اهمیت فعالیت های رسانه ای و هنری فرمودند گاهی تأثیری که کارهای هنری در ساختن هویت افراد به خصوص جوانان می‌گذارد از صدها کتاب و دانشگاه بیشتر است. تماشای یک فیلم می تواند فرهنگ یک نسل را عوض کند و این ابزارش در اختیار شماست، مسئولیت شماست و هزاران برابر سنگین تر از قبل است. ایشان با تأکید بر وظیفه سنگین متصدیان حوزه رسانه فرمودند اگر انسانی روز قیامت بخاطر انحرافی که پیدا کرده اشک بریزد و خون بگرید در حالیکه ما می توانستیم هدایتش کنیم و نگذاریم در دامن فساد بیفتد، گناه کرده ایم.

حضرت آیت الله مصباح یزدی گفت باید همتمان این باشد که محتوای دین را به جهانیان معرفی کنیم و در این راستا باید آنچه از دست خودمان بر می آید شخصاً انجام دهیم، آنچه به کمک افراد دیگری نیاز دارد با همکاری آن‌ها، طرحش را طی کنیم و آنچه باید در عمل مهارتش را کسب کنیم خودمان کسب کرده و به دیگران انتقال دهیم و کسانی را تربیت کنیم که بتوانند این نقش ها را بازی کنند و این مسئولیت را اجرا کنند. ایشان در پایان با اشاره به اهمیت شناخت، باورمندی و التزام عملی به باورهای اسلامی و انتقال آن به سایر انسان‌ها، پاداش کسی که این چنین عمل کند را نزد خداوند متعال غیر قابل تصور دانستند و فرمودند شرط این پاداش های بزرگ این است که شما وظیفه تان را بشناسید و درست عمل کنید و توجه داشته باشید که هرچه امکانات بیشتر باشد امکان ترقی برای خود شما نیز بیشتر است.

همچنین در این دیدار ماکت کتاب «دانشگاه عمومی؛ مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص رسانه ملی» و تابلو عکسی از رهبر معظم انقلاب اسلامی و حضرت علامه مصباح یزدی از طرف اعضای جامعه رسانه اسلامی‌به ایشان اهدا و عکسی دسته جمعی به رسم یادبود گرفته شد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی